Amelander economie en herdenken in Weekend Nieuwsshow · Foto('s): 

Amelander economie en herdenken in Weekend Nieuwsshow

zondag 03 mei 2020

In de eerste Weekend Nieuwsshow van de maand mei kwamen diverse boeiende onderwerpen aan bod. Zo ging het onder meer over wat de coronacrisis met eilandtoerisme doet, op wat voor manier er een 4 mei-herdenking plaats zal vinden en hoe je plasticvrij leeft. 

,,Bijna alle ondernemers hier zijn afhankelijk van toerisme, dat valt nu weg, het is echt een heel zware schok voor het eiland”, blikt Theo Berends, wethouder van Economische Zaken van de gemeente Ameland, terug op de gesprekken met bedrijven die hij de afgelopen tijd had. ,,Als ik zie hoe sommige ondernemers worstelen om de komende tijd overeind te blijven, is het moeilijk hoop te houden.”

Wethouder Theo Berends van de gemeente Noardeast-Fryslân vertelde over het verkeersplan van het Kindcentrum te Kollum. Binnenkort wordt dit verkeersplan uitgevoerd en de verwachting is dat het Kindcentrum haar deuren open in het schooljaar 2020-2021.Vervolgens vertelde Bert Muller van de World Servants Dokkum over hoe het komt met de World Servants projecten die staan gepland voor deze zomer.

Het tweede uur van de WNS begon met een vooruitblik van griffier Sytze Dijkstra op de raadsvergadering van de gemeente Noardeast-Fryslân op 7 mei. Ook blikte Bouke Koning vooruit en vertelde over wat we konden verwachten van de kerkdienst in de PKN Kerk in de Westereen a.s. zondag 3 mei die door RTV NOF wordt uitgezonden via de radio, tv en online.

,,September lijkt nog ver weg, maar we zouden eigenlijk binnenkort al beginnen met repeteren”, zei Arnaud Oosterbaan van de opera Piter Grimes die dit najaar op het Wad zou zijn.,,Al die mensen bij elkaar om te repeteren, dat is niet te doen, dus het was een heel pijnlijke maar ook logische keuze.” De opera gaat dit jaar niet door, de organisator houdt hoop voor volgend jaar.

Sjoek Nutma vertelde telefonisch over hoe we in de gemeentes Noardeast-Fryslân en Dantumadiel 4 mei gaan herdenken en 75-jaar vrijheid gaan vieren dit jaar. RTV NOF zendt in samenwerking met deze gemeentes en diverse comités op 4 mei een herdenkingsprogramma uit waarin unieke verhalen van inwoners uit beide gemeentes worden verteld.

Iris Veenstra van speelvereniging IDS kwam aan de telefoon om te vertellen over skeelertrainingen voor jongeren die sinds deze week weer doorgaan. De prijsvraag rubirek werd deze week gesponsord door Moai Mei Blommen uit Oosternijkerk

De maand mei staat in het teken van plastic-vrij en in het laatste uur van de WNS vertelde Anja Haga uit Dokkum hoe zij probeert om zoveel mogelijk plastic-vrij te leven. Reinder Postma heeft met Yvonne te Nijenhuis een nieuw boek over de oorlog geschreven, ‘De oorlog een gezicht gegeven: Westdongeradeel ’40-’45’. Hij vertelde hoe het boek tot stand kwam.

We belden met Gerlof de Graaf, vrijwilliger bij het MFC Het Spectrum Burdaard over de gevolgen van de 1,5 meter-samenleving voor de dorps- en buurthuizen in de regio. De column aan het einde van de uitzending werd verzorgd door Theo Mulder.

De Weekend Nieuwsshow is iedere zaterdag tussen 11:00 uur – 14:00 uur te beluisteren op RTV NOF en terug te luisteren in de herhaling op zondag. Ook een interessant onderwerp? Mail naar wns@rtvnof.nl.

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 07:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 07:00 - 09:00
    De moarnsshow
    Overzicht van nieuwsreportages & weerbericht en hoofdpunten van het nieuws.
  • 09:00 - 18:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 18:00 - 19:00
    Lytse Klankjes
    Jikke Wiersma
  • 19:00 - 21:00
    Leafde foar Muzyk
    Klaske Ferwerda
  • 21:00 - 23:00
    De Smachtwacht
    Mark en Frank Spijkers
  • 23:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?