Locatie: | Burdaard |
---|---|
Begin datum: | vrijdag 15 november 2019 00:00 |
Bierologie voor beginners door Hans Warning, bierkeurmeester. Wat is goed bier en wat is slecht bier? Hoe drink je bier en wat kun je zoal ruiken en proeven aan bier? Om al die vragen te beantwoorden, staan we eerst stil bij de manier waarop bier gemaakt wordt, of beter gezegd gebrouwen wordt. Vervolgens staan we stil bij de verschillende biertypen. Wat is het verschil tussen een Pilsener en een Sterke Blonde (Duvel)? Of een Weizen en een Witbier om het nog wat moeilijker te maken?
Zo komen we op de centrale vraag van de avond: Hoe moet je ruiken en proeven? Als we dat een beetje onder de knie hebben, maken we de stap naar fouten en afwijkingen in bier. Wat kan er mis gaan met bier? We zullen een aantal bieren proeven waar wat aan mankeert en hoe je dat kunt herkennen. Mag Pilsener bijvoorbeeld naar luciferstokjes (zwavel) ruiken of een Weizen naar kruidnagel? Mag een bier naar kauwgom ruiken?
Aan het einde van de avond ben je in staat om de biertjes die je drinkt beter van elkaar te onderscheiden en kun je goed en slecht bier uit elkaar houden.
Het Spectrum Burdaard
Vrijdag 15 nov. 2019
Aanvang 20.00 uur
Jansma-foyer
Deelname € 10,- inclusief proeverij