Friese Boys A1 in een nieuw sponsortenue · Foto('s): Eigen foto's
  Eigen foto's

Friese Boys A1 in een nieuw sponsortenue

woensdag 13 april 2016

Autobedrijf v/d Ploeg uit Kollumerzwaag  is al tientallen jaren sponsor van Friese boys. Als shirtsponsor van verschillende teams van het 1e elftal t/m verschillende jeugdteams en jaren lang reclamebord sponsor. Dit seizoen hebben de broers Wieger en Sije gekozen om de A1 in een nieuw tenue te steken waar de A1 en de vereniging natuurlijk weer heel dankbaar voor zijn. Een geweldige sponsor. Zaterdag werd er in de nieuwe tenues voor het eerst gespeeld Friese Boys A1 heeft de thuiswedstrijd tegen Broekster Walden A2 overtuigend met 4-1 gewonnen. Bij rust was de stand 2-0.

Friese Boys begon de wedstrijd zeer goed en creëerde vanaf het begin al veel kansen. Er was een duidelijk overwicht voor Friese Boys, helaas wisten de jongens van Friese Boys het net niet te vinden. Broekster Walden had eigenlijk geen schijn van kans en heeft gedurende de hele eerste helft geen enkele kans gecreëerd. Het enige werk wat Chris Merkus heeft verricht waren twee terugspeel passes. Ongeveer halverwege de eerste helft werd het overwicht uitbetaald, Remi Kootstra speelde zichzelf knap vrij en ronde vervolgens koel af. Broekster Walden had maar 11 spelers mee en één van hen moest geblesseerd het veld verlaten.

Friese Boys kon hierdoor lekker doorvoetballen zonder al te veel druk van de tegenstander en kort voor rust leidde dit tot de 2-0. Jelmer Brinkman speelde de bal op Matthias Scholtus die beheerst binnenschoot. Friese Boys ging met een verdiende 2-0 voorsprong rustten en had eigenlijk, gezien de gemiste kansen op een ruimere voorsprong moeten staan.

De tweede helft zag er hetzelfde uit als de eerste, en het was nog steeds eenrichtingsverkeer. Na ongeveer een kwartier werd de 3-0 gescoord. Jelmer speelde de bal vanaf de zijlijn richting de rand 16 meter. Wietze Boorsma speelde de bal hoog naar Nick Lautenbach die de bal verlengde en klaarlag voor Mark de Boer die de 3-0 binnenschoof. Friese Boys ging door met aanvallen en mistte een hele hoop kansen. Uiteindelijk schoot Dirk Greijdanus de 4-0 binnen op aangeven van Wietze Boorsma. In de slotminuten kreeg Broekster Walden nog de eerste kans, een speler brak door en kwam alleen op de keeper af.

Chris Merkus had nog niks te doen gehad maar plukte de bal knap voor de voeten van de aanvaller vandaan. Vervolgens kreeg Friese Boys nog wat onbenutte kansen en was het einde van de wedstrijd in zicht. Vlak voor het einde maakte Broekster Walden nog de 4-1 waarmee de eindstand bepaald was.

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00