6 tips om geld te besparen · Foto('s): 
RECLAME

6 tips om geld te besparen

zaterdag 05 februari 2022

LEEUWARDEN – Soms heb je het even niet zo breed. Je hebt een aantal onvoorziene uitgaven gehad, of je bent aan het sparen voor iets, waardoor je liever zoveel mogelijk geld opzij zet. Om geld te besparen hoef je niet minimalistische te leven. Door slim met je geld om te gaan kun je veel doen, maar toch sparen. Hier vind je een aantal bespaartips die je kunt gebruiken om minder geld uit te geven. 

Slimmer boodschappen doen

Je kunt op je boodschappen besparen door aan het einde van de dag naar de supermarkt te gaan. Aan het einde van de dag krijg je vaak korting op versproducten. Daarnaast kun je kiezen voor seizoensproducten. Aardbeien zijn bijvoorbeeld in de winter veel duurder dan in de zomer en ook minder lekker trouwens. Kies daarnaast voor de huismerken van de winkel. Deze zijn vaak een stuk goedkoper. Je vindt ze vaak onderin de schappen. Je kunt ook goedkoper boodschappen doen door naar de markt te gaan. Doe dit ook aan het einde van de dag. De kraamhouders moeten dan van hun spullen af waardoor je extra voordelig boodschappen kunt doen. 

Ga verstandig om met gas, water en licht

Doe lampen die je niet gebruikt uit en zet de verwarming een graadje lager. Zet hem op een nog lagere stand als je naar bed gaat of als je niet thuis bent. Bespaar op je water door niet te lang onder de douche te staan en de kraan uit te zetten als je je tanden poetst. Je gelooft het misschien niet, maar dit soort kleine dingen kunnen al een behoorlijk verschil maken op je energierekening. Daarnaast is het ook nog beter voor het milieu. Een win-win situatie dus. 

Neem je abonnementen en verzekeringen onder de loep

Kijk eens hoeveel geld je per maand uitgeeft aan abonnementen en verzekeringen. Heb je dat ene abonnement op die video streamingdienst echt nodig? Betaal je voor de sportschool, maar ga je eigenlijk nooit? Dan kun je dit soort abonnementen beter opzetten. Hetzelfde geldt voor verzekeringen. Maak je bijvoorbeeld wel gebruik van je aanvullende zorgverzekering? Of kun je ook zonder. Zeg abonnementen of verzekeringen waar je geen gebruik van maakt op.  

Weet wat je uitgeeft

Schrijf een maand lang iedere uitgave die je doet op en denk er bewust bij na. Ook die dat kopje koffie bij dat leuke koffietentje. Je zult ervan schrikken hoeveel je per maand uitgeeft. Vaak stapelen kleine kosten zich op en heb je helemaal niet door hoeveel geld je eigenlijk uitgeeft. Bereid je voor op dure maanden en zet er geld voor opzij. Zie je een leuk cadeau voor kerst dat in de zomer in de aanbieding is, koop het dan gelijk en leg het weg. Pin een keer per week cash geld en probeer hier de hele week mee te doen. Uitgaven die je met je pinpas doet voel je vaak minder dan geld dat je cash uitgeeft. Je ziet letterlijk het geld door je vingers glippen. 

Ga op zoek naar kortingen

Zorg ervoor dat je je kleren koopt in de uitverkoop. Je kunt dan vaak dat ene leuke truitje voor de helft minder scoren dan een paar maanden eerder. Daarnaast kun je online vaak eenvoudig kortingscodes vinden. Dit kun je doen door je aan te melden voor nieuwsbrieven van diverse webshops. Hier vind je vaak kortingscodes die je kunt gebruiken tijdens het afrekenen van je bestelling. Er zijn ook speciale verzamelwebsites met allerlei kortingscodes. Bespaardeals.nl is daar een voorbeeld van. Wil je graag een keer een dagje uit of een weekendje weg, speur dan alle aanbiedingen sites voor vakanties af. Hier kun je vaak leuke deals vinden. 

Ga op vakantie in eigen land

Ook op je vakantie kun je besparen. Je hoeft namelijk geen dure all-inclusive te boeken om een leuke vakantie te hebben. Ook in ons eigen land kun je geweldig vakantie vieren. Doe je dit ook nog eens low budget, bijvoorbeeld door te kiezen voor een fietsvakantie en te overnachten op campings, dan kun je veel geld besparen. Het zal je verbazen hoeveel lol je kunt hebben op een low budget vakantie. Vaak is een low budget vakantie ook een stuk beter voor het milieu dan een all-inclusive of een verre bestemming waar je met het vliegtuig naar toe gaat. 

Dit is een reclame: deze tekst is niet geschreven door de RTV NOF redactie.
RECLAME
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 07:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 07:00 - 09:00
    De moarnsshow
    Overzicht van nieuwsreportages & weerbericht en hoofdpunten van het nieuws.
  • 09:00 - 17:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 17:00 - 18:00
    Ouwe Meuk
    Leo Smidt
  • 18:00 - 19:00
    Willem yn 'e Jûn
    Willem Mulder
  • 19:00 - 20:00
    Fryslân Fan
    Jaap van der Laan
  • 20:00 - 21:00
    Werom yn de tiid
    Sietse Weistra
  • 21:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?