In het voorjaar van 1996 namen Sjoerd en Saskia Bosgra hun intrek in het restaurant te Burdaard. Ze begonnen als eetcafé het Hoekje. Na de veranderende vraag, aanbod en tijdsgeest zijn de bakens verzet. Daar hoorde dan ook een andere naam bij, vonden Sjoerd en Saskia. Het werd It Posthûs, vanwege de cultuurhistorische waarde van het gebouw. Eerder was het namelijk een postdistributiecentrum geweest. Sinds 2011 draagt It Posthûs de titel van hotel-restaurant.
Inmiddels telt het hotel-restaurant zeven hotelkamers, twee lounges, een restaurantgedeelte en een zaal voor feesten, buffetten en recepties. In al die jaren zijn Sjoerd en Saskia de uitdaging niet verloren om het onderste uit de kan te halen. Ze halen vooral hun drive uit de wisselende seizoenen. “Zo passen we per seizoen ons menu aan en maken we leuke combinatiearrangementen. In de wintermaanden is het met de á la carte gezellig druk.
Ook de zaal is goed gevuld met gasten uit de regio die langskomen om heerlijk met vrienden en familie te buffetten. De zomer is altijd net even anders met veel toeristen, dagjesmensen en dorpsgenoten. Dat vraag weer een andere aanpak. De zeven hotelkamers geven It Posthûs een internationaal karakter met, naast Nederlandse gasten, veel gasten uit België, Duitsland en Frankrijk,” verklaren Sjoerd en Saskia de variëteit van het bedrijf. Het jaar 2016 staat voor It Posthûs in het teken van het jubileum. Met jubileumacties, jubileumbuffetten en het recent gepresenteerde jubileumlogo.
Dit is een reclame: deze tekst is niet geschreven door de RTV NOF redactie.